Dettori

VERRICHTINGSKAMPIOEN DRESSUUR 2016!

Dettori liet tijdens de verrichting zien over een zeer evenwichtig karakter te beschikken. Gedurende het onderzoek werd hij steeds opvallender en liet hij zien over een zeer goed achterbeen te beschikken. Dettori verdiende negens voor de houding&balans en de rijdbaarheid&instelling. "Hij viel keer op keer op met zijn lossigheid en vermogen tot sluiten.”

Vader Desperado maakte recent succesvol zijn debuut in de Lichte Tour onder Emmelie Scholtens en hij lijkt hiermee de belofte – hij won drie jaar op rij de Hengstencompetitie – waar te gaan maken. Grootvader de keur verklaarde Vivaldi heeft tot op heden zes zonen goedgekeurd gekregen bij het KWPN.

Dettori is geboren uit De Niro-dochter Diamond Eye. De Niro – zelf Grand Prix geklasseerd - staat al jaren in de hoogste regionen van best verervende dressuurhengsten ter wereld. Hij werd in Hannover al eens Hengst van het Jaar, en is bekend van nakomelingen als Desperados van Kristina Sprehe, Delgado van Beatriz Ferrer-Salat en KWPN-hengst Glock’s Voice die onder Edward Gal succesvol is.

Dettori’s grootmoeder World of Magic is een dochter van Warkant, ook deze hengst was ooit Hengst van het Jaar in Hannover. World of Magic bracht van De Niro en Rousseau dressuurpaarden die op Z-niveau in Duitsland presteerden en uit deze stam komt ook het tweesterren eventingpaard Newell (v.Newcomer) van Nicolai Aldinger. Presentatie Den Bosch 2017!

Onder het zadel van Hans Peter Minderhoud liet Dettori tijdens de KWPN hengstenkeuring zien over veel kwaliteit te beschikken. Marian Dorrestijn roemde de hengst om zijn gedrageheid in draf. Hij is licht in de hand en heeft een fijne mond. De galop heeft een goede afdruk met een mooi zweefmoment, het achterbeen gaat altijd de goede kant op en hij beweegt met de schoft naar boven.

Dettori staat in de stallen van Glock Horse perfomance Center (Hans Peter Minderhoud & Edward Gal).

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Genoomwaarde: 108

 

Fok/aanparingsadvies: Dettori kan de basisgangen verbeteren en rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Horse type
Dressage horse
Color
Zwart
Year of birth
2013
Height
167 cm
Approved
Fixed fee stud fee
€ 250,-
Stud fee pregnant
€ 750,-
Stud fee total
€ 1000,-
Sperm available
Fresh

Video's

Pedigree


DETTORI

DESPERADO

VIVALDI

KRACK C

RENATE-UTOPIA

SARITA

HAVIDOFF

NIKITA

DIAMOND EYE

DE NIRO

DONNERHALL

ALICANTE

WORLD OF MAGIC

WARKANT

ELENA