Mr. Emerald EB

Met de veelbelovende hengst Mr. Emerald E.B. bieden we opnieuw een talent uit eigen fokkerij aan. Deze bloedgemaakte zoon van Emerald van ’t Ruytershof maakte veel indruk op de KWPN Stallion Show dankzij zijn goede inzet, snelle reflexen, goede springtechniek en vermogen bij het vrijspringen.

 

Mr. Emerald beschikt over een hele interessante bloedsopbouw en heeft veel springaanleg, waaronder hij zijn extra sprongafloop heeft meegekregen van zijn vader Emerald van ’t Ruytershof. Onder Harrie Smolders ontwikkelde deze voshengst zich tot een spraakmakend presterend Grand Prix-paard en samen namen ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze de finale bereikten. Vele malen kwamen ze succesvol in aktie voor het Nederlandse team en wonnen ze onder meer de 5*-Grand Prix van Chantilly en de Wereldbeker van Washington. In de fokkerij lijkt Emerald zich eveneens te onderscheiden getuige zeer succesvolle nakomelingen op het hoogste niveau als Igor, Iluna, Imerald van ’t Voorhof en Jeunesse van ’t Paradijs.

 

De moeder van Mr. Emerald is de 1.30m springende merrie Juweel EB (Action Breaker x Holland). Zij is een halfzus van meerdere succesvolle sportpaarden zoals Pietje Come On TH (v. Come On) die tot op 1.45 m niveau presteerde en de internationaal 1.40m springende Golden Holland E.B. (v. Cooper van de Heffinck). Uit deze directe familie komen meerdere internationale springpaarden waaronder ook het Grand Prix-paard Golden Coin (v. Iroko)  van Max Kühner.

Horse type
Springpaard
Color
Donkerbruin
Year of birth
2017
Height
166 cm
Approved

KWPN en Zangersheide

Fixed fee stud fee
€ 300,-
Stud fee pregnant
€ 500,-
Stud fee total
€ 800,-
Sperm available
Fresh
Available at

Enterbrook