Mr. Emerald EB

Met de veelbelovende hengst Mr.Emerald EB bieden we opnieuw een talent uit eigen fokkerij aan. Deze bloedgemaakte zoon van Emerald van't Ruytershof maakte veel indruk op de KWPN Stallion Show dankzij zijn goede inzet, snelle reflexen, goede springtechniek en vermogen bij het vrij springen. Ook de hengstenkeuringscommissie erkent zijn talent en daarmee is hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Hij beschikt over een hele interessante bloedsopbouw en heeft veel springaanleg, waaronder zijn extra sprongafloop, meegekregen van zijn vader Emerald van't Ruytershof. Onder het zadel van Harrie Smolders ontwikkelde deze voshengst zich tot een spraakmakend presterend Grand Prix-paard en samen namen ze deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar ze de finale bereikten. Vele malen kwamen ze succesvol in actie voor het Nederlandse team en ze wonnen onder meer de 5* Grand Prix van Bordeaux, Chantilly en de Wereldbeker van Washington. In de fokkerij lijkt Emerald zich eveneens te onderscheiden, getuige zeer succesvolle nakomelingen op het hoogste niveau als Igor, Iluna, Imerald van't Voorhof en Jeunesse van't Paradijs.

Mr. Emerald EB is gefokt uit de op 1.30m-niveau springende merrie Juweel EB, die de waardevolle verervers Action-Breaker en Holland in haar pedigree combineert. Ze is een halfzus van meerdere succesvolle sportpaarden, zoals Pietje Come On TH (v.Come On), die tot op 1.45-niveau presteerde, en de internationaal 1.35m-springende Golden Holland EB (v.Cooper van de Heffinck). Uit deze directe familie komen meerdere internationale springpaarden waaronder ook het Grand Prix-paard Rooseveld (v.Iroko) van Max Kühner.

Horse type
Jumping horse
Color
Donkerbruin
Year of birth
2017
Height
166 cm
Approved

KWPN en Zangersheide

Fixed fee stud fee
Neem contact op voor de prijs
Stud fee pregnant
Neem contact op voor de prijs
Stud fee total
Neem contact op voor de prijs
Sperm available
Available at

Enterbrook