Aristoteles V

Padinus x Lux x Farn x Xebec

2005, bruin, 172., KWPN erkend

Aristoteles V werd als driejarige aangewezen voor het verrichtingsonderzoek, en werd uitgenodigd voor de kampioenskeuring tijdens de KWPN Hengstenkeuring. Op jonge leeftijd werd dit fokproduct van Sjraar Vullers verkocht naar Amerika, waar hij zeer succesvol was op 1.60m niveau met Jonathan McCrea. Deze combinatie was jarenlang actief op het hoogste niveau in de sport, ze wonnen in 2018 de Grand Prix van Saugerties en Bromont en waren 6e in de Grand Prix van Ocala. In 2016 waren ze 4e in de Grand Prix van Lexington en het jaar daarvoor al 2e, 3e en 4e in Tryon.

Zijn vader Padinus, zoon van de topvererver Heartbreaker, heeft al jarenlang een hoge fokwaarde bij het KWPN. Padinus bracht uit een relatief klein aantal nakomelingen meerdere goed presterende Grand Prix-kinderen waaronder Admara. Zijn moeder Tableau-Vivant is een elite prestatiemerrie van de hengst Lux. Lux was zelf zeer succesvol op het hoogste niveau in de sport en meerdere nakomelingen volgden in zijn voetsporen. Tableau-Vivant bracht van Numero Uno het 1.50m-springpaard Fjury V van Michel Hendrix. Verder in de afstamming komen we de preferente hengst Farn en de volbloed Xebec tegen.

Aristoteles V voldoet aan de door het KWPN gestelde röntgenologische eisen betreffende straalbeen en spat. De exterieurbeoordeling levert geen bemerkingen op. De genoomfokwaarde is 101 (43% betrouwbaarheid) en hij is geen drager van WFFS.

Horse type
Springpaard
Color
Bruin
Year of birth
2005
Height
0 cm
Approved
Fixed fee stud fee
€ 300,-
Stud fee pregnant
€ 950,-
Stud fee total
€ 1250,-
Sperm available
Fresh / frozen
Available at

Dekstation Enterbrook