Pablo

Parel uit de Promise-prestatiestam

Pessoa VDL x Narcos II x Jasper x Lucky Boy xx x Amor x Sandor

2016, bruin, 1.65m goedgekeurd: DSP en AES

Pablo onderscheidde zich bij zijn goedkeuring bij het Deutsche Sportpferd (Suddeutsche Zuchtverbande) in Neustadt-Dosse met zijn elasticiteit, overzicht, macht en fantastische springmanieren. Daarbij is Pablo mooi, correct, gezond en superieur gefokt waarbij twee van de beste prestatiestammen van de Nederlandse fokkerij zijn samengebracht.

 

Zijn vader Pessoa VDL sprong met de Braziliaanse ruiter Vitor Alves Texeira op het allerhoogste niveau. Hij kwalificeerde zich voor de Werelruiterspelen in Aken,, won de Grote Prijs van Sao Paolo, was geplaatst in meerdere Grote Prijzen en won met het Braziliaanze team de Landenwedstrijden van Lissabon en Argentinie. Bij de stamboeken in Zuid-Duitsland zijn reeds vijf zonen van Pessoa VDL goedgekeurd en vallen al meerdere nakomelingen op in de sport. Zo is zijn dochter Parette in de Verenigde Staten al meermaals geplaatst in Grote Prijzen met haar amazone Lisa Carlsen (Can). Pessao's vader Animo is een begrip in de fokkerij, zelf succesvol op de Olympische Spelen en vader van vele top Grand Prix paarden. Pessoa's moeder Zancara is een van de beste Nimmerdor-dochters in de fokkerij. Ze bracht naast Pessoa VDL de bekende hengsten Bubalu VDL, Montreal VDL en Great Pleasure VDL en Zancara staat aan de basis van tientallen internationaal succesvolle springpaarden, goedgekeurde hengsten en keuringstoppers.

Pablo is een telg van de fameuze prestatiestam van de bekende Lucky Boy xx-dochter Promise, die bekend is als moeder van de Grand Prix-paarden Baarlo van Ian Millar, Jabot van Markus Beerbaum en Lucky Luke C met Jean Marc Nicolas (Fra). Ook haar dochters, klein- en achterkleindochters hebben de sport en fokkerij tientallen (inter)nationale springpaarden nagelaten.

Pablo's grootmoeder Heideroosje is de volle zus van Jabot, ze is zelf prestatiemerrie en onder meer moeder van Ravel-Future (v. Animo), die op 1.60m niveau sprong met Lieven Devos (Bel).

Pablo is de tweede bij het DSP goedgekeurde zoon van de merrie Seal Future, een dochter van de Grand Prix-hengst en topvererver Narcos II. De drie oudste kinderen van Seal Future helpen haar aan het prestatiepredicaat. Twee springen in het 1.40m, een in het 1.35m en haar kleinzoon Fire Future wordt door Felix Hassmann (Dui) internationaal in het 1.40m uitgebracht.

Deze topstam van Promise heeft tientallen paarden gebracht die internationaal en nationaal op topniveau hebben gepresteerd. ook de tophengst Monterder komt uit deze moeederlijn. Niet voor niets dat er bijzonder veel verwacht mag worden van Pablo als fokhengst en toekomstige springcrack.

 

1.60 paarden uit de moederlijn van Promise

Baarlo (v. Irco Polo) - Ian Millar (Can)

Jabot (v. Jasper) - Markus Beerbaum (Dui)

Lucky Luck G (v. Feinschnitt) - Jean Marc Nicolas (Frau)

Focus (v. Bernstein) - Christian Schranz (Oos)

Kronieke (v. Ekstein) - Gianni Govoni (Ita)

Ravel Future (v. Animo) - Lieven Devos (Bel)

Unieke (v. Cavalier) - Astrid van Leeuwen (Ned)

Pegasus (v. Carthago) - Leon Thijssen (Ned)

Content (v. Abgar xx)

Cool Man CE (v. Clinton) - Niklaus Schurtenberger (Zwi)

Horse type
Springpaard
Color
Bruin
Year of birth
2016
Height
165 cm
Approved

DSP

AES

Fixed fee stud fee
€ 200,-
Stud fee pregnant
€ 600,-
Stud fee total
€ 800,-
Sperm available
Fresh
Available at

EQvet

Dorpstraat 15

5133 AD Riel

06-25418959

Voor verzending graag avond vantevoren bellen.

Video's