Zürich

In 2012 hebben we Zürich verkocht. Zijn nakomelingen lijken zich heel goed te ontwikkelen en presteren goed in de jonge paarden competities.

Officieël rapport KWPN:

Exterieur:
Ruim voldoende ontwikkelde, rijtypische hengst, die goed in het rechthoeksmodel is gebouwd met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend met veel expressie. De hals is ruim voldoende van vorm, lengte en bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en schuin. De rug is goed van lengte en bespiering met een goed aangesloten lendenpartij. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering met een hoge staartinplant. Het voorbeen is voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De hoeven zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Zürich mocht als Kampioen gehuldigd worden tijdens de Hengstenkeuring in Den Bosch. Zijn vader, de Cassini-I zoon Berlin, won in 2007 in Mannheim Europees- en in 2006 tijdens de Wereldkampioenschappen in Aken Teamgoud met zijn vaste ruiter Gerco Schröder. Moeder Tsarina (v. Concorde) is een volle zus van de goedgekeurde KWPN hengst Larino, in 2003 en 2005 winnaar VHO-trofee en internationaal in de zware tour succesvol met Peter Geerink. Grootmoeder Erina bracht naast Larino ook nog een Z-springpaard van Pablo. Overgrootmoeder Warina (Ridder x Le Mexico x Normann) bracht naast een ZZ springpaard van Nur Primus ook het internationale springpaard Romulus (v. Armstrong) van Damian Charles.

Onderzoeksrapport:
Zürich is een eerlijke, betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken.

De stap is zuiver en goed van ruimte.
De draf is goed van ruimte en ruim voldoende gedragen.
De galop is goed van ruimte, krachtig en goed gedragen.
In beweging loopt de hengst iets op de voorhand maar heeft wel een goede balans.

De hengst springt met goede tot zeer goede reflexen, een goede beentechniek en ruggebruik en maakt achter zijn sprong zeer goed af.
Zürich lijkt voorzichtig en toont veel vermogen.
Als springpaard heeft Zürich veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Horse type
Jumping horse
Color
Schimmel
Year of birth
2004
Height
166 cm
Approved
KWPN
BWP
Oldenburger Verband
Fixed fee stud fee
Neem contact op voor de prijs
Stud fee pregnant
Neem contact op voor de prijs
Stud fee total
Neem contact op voor de prijs
Sperm available
None

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop 8.0
Reflexen 8.5
Techniek 9.0
Vermogen 8.5
Instelling 8.0
Rijdbaarheid/bewerkbaarheid 8.0
Aanleg als springpaard 8.5

Totaal 84.0

Video's